NIPT TEST ANTWERPEN

De NIPT test (de afkorting staat voor Niet Invasieve Prenatale Test)  is een niet invasieve test waar bij de zwangere bloed wordt afgenomen welke in een laboratorium getest wordt.

Wat is de NIPT Test?

Het bloed van de moeder bevat via de placenta (moederkoek) ook het DNA van het kind. De resultaten kunnen o.a. worden gebruikt voor het opsporen van het Downsyndroom. De test kan vanaf ruim 10 weken uitgevoerd worden. en geeft 99% zekerheid. We kunnen bij de NIPT test ook het geslacht van uw kindje laten bepalen. Bij de NIPT-test is er geen verhoogd risico op een miskraam. Dit in tegenstelling tot de vlokkentest en de vruchtwaterpunctie. Voorafgaande aan de bloedafname maken we eerst een echo.

In Belgie is de test voor iedere zwangere vrouw toegankelijk. Ook als u in Nederland woonachtig bent kunt u bij Womancare in Brasschaat terecht voor de test.

Kosten

De kosten van de NIPT test bij Womancare in Brasschaat Belgie zijn 450 euro en de uitslag is er binnen 10 dagen. De kosten worden tot op heden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

De uitslag ontvangt u per mail en telefonisch. Uiteraard sturen wij ook een kopie van de NIPT test naar uw behandelend arts of verloskundige in Nederland of Belgie, als u dat wenst.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor de NIPT test bij Womancare in Brasschaat? Stuur een mailtje naar info@womancare.be of bel ons op het nummer 0032-479294073.

Vanuit Antwerpen, Kalmthout, Breda, Roosendaal en Zeeland is Womancare Brasschaat goed bereikbaar.

Maak een afspraak